Fra passion til handling: mød Simon Lionel

Mit navn er Simon Lionel, 31 år gammel og jeg er grundlæggeren af SPORT4A/FUTURE. Jeg kunne sige mange forskellige ting om min baggrund, hvem jeg er osv., men jeg har sådan lyst til blot at fortælle, at jeg inderligt brænder for og elsker at arbejde med mennesker – og i særdeleshed unge mennesker. Det at se et ungt menneske tage et skridt i en positiv retning og flytte sig fra A til B, uanset om det drejer sig om faglighed i skolen, rykke personlige grænser eller turde at sætte ord på følelser og oplevelser, er noget af det allerstørste at bevidne. 

Min dybfølte passion for at skabe positiv forandring i unge menneskers liv er blevet endnu stærkere gennem mine senere års arbejde med danske skoleelever, der har stået over for betydelige udfordringer i deres tidlige liv. Disse oplevelser har inspireret mig til at tænke over, hvordan jeg bedst kan hjælpe unge, der enten allerede har stødt panden mod muren eller er på vej til det– uanset om udfordringerne er fysiske, mentale eller sociale.

Disse tanker gik jeg med i et par år, og igennem denne tid fandt jeg ud af, at jeg havde lyst til at starte dette projekt op i lande, hvor foreningsliv og generel fokus på livsdannelse udenfor klasseværelset er ikke-eksisterende sammenlignet med Danmark. Med andre ord så jeg et behov for at bidrage med det, vi kan i Sport4a/future, i lande, hvor sådanne muligheder og initiativer hidtil har været begrænsede. Vi fandt dermed vores kald i at starte en organisation, der fokuserer på helhedsorienteret livsdannelse af unge mennesker på skoler i 3. verdenslande.

I begyndelsen af september 2021 blev Sport4a/future derfor født. Vi er fast overbeviste om, at unge i ethvert hjørne af verden fortjener muligheden for at udfolde deres potentiale og finde retningen i livet. Vores mission er at bistå unge i at trives og realisere deres potentiale ved hjælp af og igennem lokale lærere på vores partnerskoler, som arbejder med vores undervisningsmateriale. Vi stræber efter at forsyne disse lærere med nødvendige værktøjer og ressourcer, som gennem sport og mentorprogrammer sigter mod at styrke unge mennesker, uanset de udfordringer, de måtte stå overfor.

Vi er begejstrede for vores rejse og ser frem til at samarbejde med ligesindede organisationer og partnere, der deler vores vision om at bidrage til unge menneskers livsdannelse. Vi tror på, at vores arbejde kan gøre en markant forskel, og vi inviterer alle med på denne spændende mission.

Simon Lionel
Grundlægger, Sport4a/future

Mentorskab og personlig udvikling: Sport er vejen frem

I en verden, hvor personlig vækst og udvikling er afgørende, spiller undervisningsmaterialer en afgørende rolle. Vores udvikling af undervisningsmateriale udspringer af et dybfølt ønske om at styrke og inspirere unge mennesker til refleksion, udvikling og forandring gennem sport og fysisk aktivitet.