Partnerskab i praksis: En beretning fra Tanzania

Efter nogle fantastiske dage hos vores venner i Tanzania i slut september kan vi med stolthed se tilbage på en begivenhedsrig tid, hvor fokus ved dette besøg lå på at introducere partnerskolen for vores undervisningsmateriale inden for personlig udvikling og mentorskab. Alle de værdifulde øjeblikke fra besøget gav os muligheden for yderligere at styrke vores partnerskab samt fremme en lysere fremtid for de unge på skolen i Tanzania.

Dagene på skolen bød bl.a. på en dybdegående uddannelse i brugen af vores manual samt en praktisk demonstration af de 30 sportsøvelser inkluderet i materialet. Det var en enorm fornøjelse at se, hvordan hele skolen omfavnede vores arbejde og reagerede med stor begejstring. For os  var det en solid indikation på, at vores fokus på personlig udvikling og mentorskab er i overensstemmelse med de behov, de unge på skolen står overfor.

For at måle vores indflydelse på skolen før og efter brugen af vores undervisningsmateriale besvarede hver enkelt elev et spørgeskema med 15 spørgsmål omhandlende emner som lederskab, teamwork, selvdisciplin, evnen til at forstå og udtrykke deres følelser, grad af refleksionsniveau, kritisk tænkning etc. Her skulle de rangere sig selv fra 1-10 med 10 som det højeste. 

Dette spørgeskema skal give os en indsigt i, hvordan hver elev ser sig selv inden for emner i personlig udvikling og mentorskab ud fra vores undervisningsmateriale. Efter vores 10-ugers forløb med manualen skal eleverne så besvare de samme spørgsmål igen, og dette vil give os mulighed for at analysere, om de har udviklet sig i en positiv retning inden for disse områder.

Vi demonstrerede derudover en mentorsession fra manualen i praksis for både lærere og elever til stor glæde, engagement og interesse fra dem.

Det var hjertevarmende at se vores venner igen og tilbringe tid sammen med hele skolen. Begejstringen for vores undervisningsmateriale kan ikke beskrives, og det styrkede i den grad vores beslutsomhed om at fortsætte vores arbejde. 

Vi ser frem til den positive indvirkning, vores partnerskab og undervisningsmateriale kommer til at have på de unge i Tanzania. Vores mål om at fremme personlig udvikling og styrke mentorordninger, tror vi på, vil bane vejen for en lysere fremtid for disse håbefulde unge mennesker. Sammen er vi med til at præge den kommende generation og motivere dem til at realisere deres fulde potentiale som individer.

Mentorskab og personlig udvikling: Sport er vejen frem

I en verden, hvor personlig vækst og udvikling er afgørende, spiller undervisningsmaterialer en afgørende rolle. Vores udvikling af undervisningsmateriale udspringer af et dybfølt ønske om at styrke og inspirere unge mennesker til refleksion, udvikling og forandring gennem sport og fysisk aktivitet.